Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων

Σε λειτουργία έχει τεθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ» https://hlektra.gov.gr/home που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου τομέα.

Το «ΗΛΕΚΤΡΑ», αποτελεί μια σημαντική δράση εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο, που στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τουλάχιστον έως την ενεργειακή κλάση Β, με παράλληλη εξοικονόμηση της ετήσιας πρωτογενούς ενέργειας που απαιτείται για τις ανάγκες των τεχνικών συστημάτων που εξυπηρετούν το κτίριο και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τουλάχιστον κατά 30% για κάθε κτίριο.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν αφορούν, μεταξύ άλλων,  αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης, ψύξης και αερισμού, συστήματα φωτισμού χώρων, συστήματα αυτοματισμού, συστήματα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 640 εκατ. ευρώ,  χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω επενδυτικού δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Νοεμβρίου 2022 ή μέχρις εξαντλήσεως των πόρων (όποιο συμβεί πρώτο).

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος καθώς και από το γραφείο ενημέρωσης (helpdesk) που λειτουργεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ως Φορέας Ελέγχου του Προγράμματος: τηλ. 210 6603231, e-mail electra@cres.gr

The post Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων first appeared on Ελλάδα 2.0.

Πίσω
alt=
Επιστροφή στην κορυφή!